Appetito
 
 

Fettucine med jordskokkker

 

 

 
 
Menu

 

 

 

Fettuccine med jordskokkecreme

Fettucine Topinambur

  •  ½ løg
  • 150 g jordskokker
  • ½ kartoffel
  •  1 fed hvidløg
  • 1 dl grøntbouillon eller fond
  • 3/4 dl piskefløde
  • ½ spsk. Citronsaft
  • 1 spsk. frisk salvie
  •  1lille nip stærk karry
  •  salt og peber
  •  125 g mark champignon
  •  ½ spsk. olie
  • salt og peber
  • 125 gram fettuccine
  • 2 spsk. hakket purløg
  • ½ dl revet parmesanost
  • 4 skiver sprødstegt lufttørret skinke

 

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Hak løget groft, skær jordskok og kartoffel i tern.

Kog løg, jordskok, kartofler og hvidløg i en blanding af bouillon og fløde i en gryde under låg, til de er helt møre.

Blend grydens indhold til en cremet jævn konsistens.
Tilsæt citronsaft og salvie. Krydr med karry, salt og peber.

Halver champignonerne, rist dem på panden i olie, og drys med salt og peber.

Kog pastaen et par minutter i rigeligt, saltet vand.

Bland den nykogte pasta med jordskokkecremen, ristede svampe og drys med purløg og parmesan.
Server og spis retten straks med den sprøde skinke til som drys.

 
 
 
dankort
 
  Uptime-IT A/SAppetito - Marievej 26 - 5700 Svendborg  - Tlf. 6221 4904