Appetito
 
 

Italiensk saltbrød

 

 

 
 
Menu

 

 

 

Italiensk saltbrød

 

25 gr. gær

5 dl. lunkent vand

0.5 spsk. salt

2 spsk. olivenolie

500 gr. Tippo 0 eller Tipo 1 ( jeg bruger gerne 3/4 tipo 1 og resten tipo 0)

 

Pensling:

olivenolie

1-2-spsk. Oregano eller rosmarin

evt. ½ spsk. groft salt til drys

 

 

 

Rør gæren ud i lunkent vand.

Tilsæt salt olivenolie og mel og rør dejen sammen. (evt. på maskine)

Dejen skal være lind – Som tyk havregrød - den skal ikke æltes.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet 30 min

Hæld dejen på en bradepande beklædt med bagepapir.

Lad dejen efterhæve tildækket ca. 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader C.

Pensel med olivenolie

Drys krydderier og evt. salt.

Bag brødet ca. 30 min.

Lad brødet køle af på en bagerist. Skær ud og server. Tips: Brødet smager bedst samme dag det er bagt. Kan også bages i klatter som boller

 

 
 
 
dankort
 
  Uptime-IT A/SAppetito - Marievej 26 - 5700 Svendborg  - Tlf. 6221 4904