Italiensk saltbrød
25 gr. gær
5 dl. lunkent vand
0.5 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
500 gr. Tippo 0 eller Tipo 1 ( jeg bruger gerne 3/4 tipo 1 og resten tipo 0)
Pensling:
olivenolie
1-2-spsk. Oregano eller rosmarin
evt. ½ spsk. groft salt til drys
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt salt olivenolie og mel og rør dejen sammen. (evt. på maskine)
Dejen skal være lind – Som tyk havregrød - den skal ikke æltes. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet 30 min
Hæld dejen på en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad dejen efterhæve tildækket ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader C.
Pensel med olivenolie
Drys krydderier og evt. salt.
Bag brødet ca. 30 min.
Lad brødet køle af på en bagerist. Skær ud og server. Tips: Brødet smager bedst samme dag det er bagt. Kan også bages i klatter som boller
|