Appetito
 
 

Toskansk brød

 

 

 
 
Menu

 

 

 

Toskansk brød
1,4 kilo hvedemel
60 gr. gær
Vand
En knivspids sukker

Smelt gæret i lunken vand med en knivspids sukker.
Sigt melet og tilsæt det.
Tilsæt derefter vand, så du kan begynde at ælte - og ælte - og ælte.
Du holder op med at ælte, når du har en "glat" og elastisk kugle - og husk at ælte mindstfem minutter mere end du i grunden har lyst til.
Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hvile lunt i seks timer.
Så ælter du igen, og deler dejen i fem kugler, der placeres på bagepapir.
Lav med en kniv et kryds på overfladen af hvert brød, og bag brødene ved 220 grader i omkring 40 minutter - skorpen skal tage god farve og være knasende, inden du tager brødet ud af ovnen.

 
 
 
dankort
 
  Uptime-IT A/SAppetito - Marievej 26 - 5700 Svendborg  - Tlf. 6221 4904