Appetito
 
 

Porchetta ala Appetito

 

 

 
 
Menu

 

 

 

Appetitos Porchetta

 

2-3 kg svinebryst uden svær og ben

Men få benene med fra slagteren

1 lille bundt rosmarin

1 lille  bundt timian

Tørret fennikel

2 løg

3 fed hvidløg

salt og peber

 

Sådan laver du porchetta

 

Forvarm ovnen til 250 grader. 

 

Start med at hakke løg, hvidløg, rosmarin og timian nogenlunde fint.- tilsæt evt. fennikel , laurbær , arrosto – hvad du kan lide af smag

Rids svinebrystet

Læg svinebrystet med indersiden op af og krydr med salt og peber. Fordel urter, løg og hvidløg jævnt udover hele brystet. Rul stramt op ­ligesom når man laver rullesteg.

 

Læg benene i bunden af en bradepande og læg stegen ovenpå, smør ydersiden med olivenolie og salt og smør det godt ned i ridserne.

 

Sær dyret i ovnen på benene og dæmp straks til 180 grader.

Efter ca. en times tid kan der hældes vin i bunden af bradepanden  - og der steges yderligere en time - Brug evt. et stegetermometer og tag stegen ud, når den er 58 grader inde i midten.

Lad den trække i minimum en halv times tid inden den serveres. Dette er utroligt vigtigt, da den ellers vil tabe en masse saft når den skæres og på den måde blive tør og kedelig.

 

 

 
 
 
dankort
 
  Uptime-IT A/SAppetito - Marievej 26 - 5700 Svendborg  - Tlf. 6221 4904