Pocherede pærer med Marsala og Zabaglione
4 modne pærer (½ pære pr. person)
1 kanelstang
100 ml marsala
100 ml tør hvidvin
50 gr sukker
4 æggeblommer
2 spsk. flormelis
100 ml kogelage
1 spsk. valnødder
- Skræl, udkern, og halver pærerne
- Læg pærerne i en gryde sammen med kanelstang og marsala, hvidvin og sukker
- Bring det i kog
- Lad det simre under låg i ca. 15 min. Eller indtil pærerne er lidt bløde og klare.
- Fjern pærerne fra gryden
- Kog væsken ind til det halve – så det bliver til en pæresirup
- Si den reducerede sirup
- Sæt 100 ml til side
- Pisk æggeblommer med sukker til det er luftigt og hvidt (brug en skål der kan tåle varme)
- Sæt skålen over en gryde med kogende vand,(vandbad) bunden af skålen skal være i vandkanten
- Tag 1 spsk. pærersirup af gangen, (fra de 100 ml), og pisk i massen
- Bliv ved med at piske til massen er meget stiv og ikke længere løber
- Fordel pærerne på tallerkner og hæld Zabaglionen ud over.
- Pynt med valnødder
|