Appetito
 
 

Pocherede pærer med Marsala og Zabaglione

 

 

 
 
Menu

 

 

 

Pocherede pærer med Marsala og Zabaglione

 

4 modne pærer (½ pære pr. person)

1 kanelstang

100 ml marsala

100 ml tør hvidvin

50 gr sukker

4 æggeblommer

2 spsk. flormelis

100 ml kogelage

1 spsk. valnødder

 

 

  • Skræl, udkern, og halver pærerne
  • Læg pærerne i en gryde sammen med kanelstang og marsala, hvidvin og sukker
  • Bring det i kog
  • Lad det simre under låg i ca. 15 min. Eller indtil pærerne er lidt bløde og klare.
  • Fjern pærerne fra gryden
  • Kog væsken ind til det halve – så det bliver til en pæresirup
  • Si den reducerede sirup
  • Sæt 100 ml til side
  • Pisk æggeblommer med sukker til det er luftigt og hvidt (brug en skål der kan tåle varme)
  • Sæt skålen over en gryde med kogende vand,(vandbad) bunden af skålen skal være i vandkanten
  • Tag 1 spsk. pærersirup af gangen, (fra de 100 ml), og pisk i massen
  • Bliv ved med at piske til massen er meget stiv og ikke længere løber
  • Fordel pærerne på tallerkner og hæld Zabaglionen ud over.
  • Pynt med valnødder

 

 
 
 
dankort
 
  Uptime-IT A/SAppetito - Marievej 26 - 5700 Svendborg  - Tlf. 6221 4904