Appetito
 
 

Romersk kamsteg med sprøde italienske kartofler

 

 

 
 
Menu

 

 

 

Romersk kamsteg

 

En nakkesteg a ca. 1½ kg

Ariosto krydderi (eller merian, basilikum, rosmarin, salvie, fennikel, hvidløg, salt og peber)

 

  • Stegen trimmes og duppes tør
  • I en plastpose kommes ½ dl olivenolie og krydderierne, og 1 spsk. Citron
  • Stegen lægges i posen og trækker min 3 timer – gerne 1 døgn
  • Sæt stegen i ovnen, ved 180 grader,
  • Steg kødet ca. 1 3/4 time, til stegetermometeret viser en kernetemperatur på      min. 65 grader.

 

Stegen kan med stor fordel tilberedes i kuglegrill med indirekte varme.

 

Sprøde italienske kartofler

 

  • Vask og tør kartoflerne
  • Halver dem
  • Fordel olie og Ariosto (eller merian, basilikum, rosmarin, salvie, fennikel,      hvidløg, salt og peber) i en plastpose
  • Hæld kartoflerne i et ildfast fad
  • Giv dem 30 - 45 min i ovnen (alt efter størrelse) ved 180 grader
 
 
 
dankort
 
  Uptime-IT A/SAppetito - Marievej 26 - 5700 Svendborg  - Tlf. 6221 4904