Appetito
 
 

Pasta al Nonno - Bedstefars pastaret

 

 

 
 
Menu

 

 

 

Pasta di Nonno – Bedstefars pastaret

 

Opskriften er til 4 personer.

 Bedstefars pastaret

250 gram Tørpasta med æg, fra Bologna - Tagliatelle

Til saucen:

40 gram smør

2 spsk olivenolie

3 salsiccia med fennikel

1 gulerod - hakket

1 løg - hakket

1 blegselleri - hakket

1 spsk. koncentreret tomatpure

½ kop tør rødvin

½ kop vand

1 panna di cucina - kan evt. erstattes med piskefløde.

100 gram ægte parmesan

1 laurbærblad

salt og peber efter smag

Vask og skær grøntsagerne i små tern. Flå salsicciapølserne og hak dem groft. Varm smør og olivenolie ved svag varme.

Tilsæt grøntsager /laurbærblad og lad det simre (sofrito) i 5-10 min. Tilsæt kødet og lad det brune med. Når grøntsagerne er bløde og kødet brunet, tilsættes vinen, som skal fordampe helt, derefter tilsættes tomatpuré og det hele koger i et par sekunder. Tilsæt vand, panna di cucina, salt og peber, og lad det simre i mindst 40 minutter, (gerne 1½ time) tilføj mere vand, hvis nødvendigt. Bland pasta og sovs og server med parmesanost.

 
 
 
dankort
 
  Uptime-IT A/SAppetito - Tinghusgade 24 - 5700 Svendborg  - Tlf. 6221 4904